دکتر سید حسن مرتضوی

سلامتی ثروت است

دکتر سید حسن مرتضوی

سلامتی ثروت است

دکتر سید حسن مرتضوی

دکتر سید حسن مرتضوی هستم
پزشک و رزیدنت روانپزشکی
اینجا مطالب پزشکی رو با زبان ساده براتون بیان میکنم تا بتونید از بروز بیماری پیشگیری کنید و یا در صورت بیمار شدن، درمان به موقع رو انجام بدین تا آسیب کمتری ببینید.

تشخیص و درمان بیماری ریزش مو

شنبه, ۶ اسفند ۱۴۰۱، ۱۲:۳۳ ب.ظ

قبل از تشخیص، پزشک احتمالاً شما را معاینه فیزیکی می کند و در مورد رژیم غذایی، روال مراقبت از مو، و سابقه پزشکی و خانوادگی شما می پرسد. همچنین ممکن است تست هایی مانند موارد زیر داشته باشید:

آزمایش خون. این ممکن است به کشف شرایط پزشکی که می تواند باعث ریزش مو شود کمک کند.

تست کشش مو. پزشک شما به آرامی چند تار موی شما  را می کشد و میزان ریزش را بررسی میکند. این به تعیین مرحله فرآیند ریزش کمک می کند.

بیوپسی پوست سر. پزشک نمونه هایی را از پوست یا چند تار مو کنده شده از پوست سر می تراشد تا ریشه مو را زیر میکروسکوپ بررسی کند. این می تواند به تعیین اینکه آیا عفونت باعث ریزش مو شده است یا خیر کمک کند.

میکروسکوپ نوری. پزشک شما از ابزار خاصی برای بررسی موهای کوتاه شده در پایه آنها استفاده می کند. میکروسکوپ به کشف اختلالات احتمالی ساقه مو کمک می کند.

درمان در ریزش مو

درمان های موثر برای برخی از انواع ریزش مو در دسترس است. ممکن است بتوانید ریزش مو را معکوس کنید یا حداقل آن را کاهش دهید. در برخی شرایط، مانند ریزش موی تکه‌ای (آلوپسی آره‌آتا)، موها ممکن است بدون درمان در عرض یک سال دوباره رشد کنند. درمان ریزش مو شامل داروها و جراحی است.

دارو درمانی

اگر ریزش موی شما ناشی از یک بیماری زمینه ای باشد، درمان آن بیماری ضروری خواهد بود. اگر داروی خاصی باعث ریزش مو شده است، ممکن است پزشک به شما توصیه کند که مصرف آن را برای چند ماه متوقف کنید.

داروهایی برای درمان طاسی الگوی (ارثی) در دسترس هستند. رایج ترین گزینه ها عبارتند از:

ماینوکسیدیل (روگین). ماینوکسیدیل بدون نسخه به شکل مایع، فوم و شامپو عرضه می شود. برای اثربخشی بیشتر، یک بار در روز برای زنان و دو بار در روز برای مردان، محصول را روی پوست سر بمالید. بسیاری از افراد حالت فومی را ترجیح می دهند که در هنگام خیس بودن مو استفاده شود.

محصولات حاوی ماینوکسیدیل به بسیاری از افراد کمک می کند موهای خود را دوباره رشد دهند یا سرعت ریزش مو یا هر دو را کاهش دهند. برای جلوگیری از ریزش بیشتر مو و شروع رشد مجدد مو، حداقل شش ماه درمان طول می کشد. ممکن است چند ماه بیشتر طول بکشد تا مشخص شود آیا درمان برای شما موثر است یا خیر. اگر کمک کننده است، برای حفظ فواید آن باید به طور نامحدود به استفاده از دارو ادامه دهید.

عوارض جانبی احتمالی شامل تحریک پوست سر و رشد موهای ناخواسته در پوست مجاور صورت و دست است.

فیناستراید (پروپسیا). این یک داروی تجویزی برای مردان است. شما روزانه آن را به صورت قرص مصرف می کنید. بسیاری از مردانی که فیناستراید مصرف می کنند کاهش ریزش مو را تجربه می کنند و برخی ممکن است رشد موهای جدید را نشان دهند. ممکن است اثر گزاری آن تا چند ماه زمان نیاز داشته باشد. همچنین ممکن است فیناستراید برای مردان بالای 60 سال به خوبی کار نکند.

عوارض جانبی نادر فیناستراید شامل کاهش میل جنسی و عملکرد جنسی و افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات است. زنانی که باردار هستند یا ممکن است باردار باشند باید از دست زدن به قرص های له شده یا شکسته خودداری کنند.

سایر داروها. سایر گزینه های خوراکی عبارتند از اسپیرونولاکتون (Carospir، Aldactone) و دوتاستراید خوراکی (Avodart).

جراحی کاشت مو

کاشت مو برای ریزش موی ارثی

در شایع ترین نوع ریزش موی دائمی، فقط قسمت بالای سر تحت تاثیر قرار می گیرد. کاشت مو یا جراحی ترمیم می تواند از موهایی که باقی مانده است نهایت استفاده را ببرد.

در طی عمل کاشت مو، یک متخصص پوست یا جراح زیبایی مو را از قسمتی از سر که دارای مو است برمی دارد و آن را به یک نقطه طاسی پیوند می دهد. هر تکه مو یک تا چند تار مو دارد (میکروگرافت و مینی گرافت). گاهی اوقات یک نوار بزرگتر از پوست حاوی چندین گروه مو گرفته می شود. این روش نیازی به بستری شدن در بیمارستان ندارد، اما دردناک است، بنابراین برای کاهش هر گونه ناراحتی به شما داروی آرامبخش داده می شود. خطرات احتمالی شامل خونریزی، کبودی، تورم و عفونت است. ممکن است برای رسیدن به اثر مورد نظر به بیش از یک عمل جراحی نیاز داشته باشید. ریزش موی ارثی با وجود جراحی در نهایت پیشرفت خواهد کرد.

روش های جراحی برای درمان طاسی معمولا تحت پوشش بیمه نیستند.

لیزر درمانی

سازمان غذا و دارو یک دستگاه لیزر سطح پایین را به عنوان درمان ریزش موی ارثی در مردان و زنان تایید کرده است. چند مطالعه کوچک نشان داده است که تراکم مو را بهبود می بخشد. مطالعات بیشتری برای نشان دادن اثرات طولانی مدت مورد نیاز است.

منبع مطلب

۰۱/۱۲/۰۶
این مطلب توسط دکتر سید حسن مرتضوی تایید گردیده است

آلوپسی

ریزش مو

طاسی

فینستراید

لیزر

ماینوکسیدیل

کاشت مو

کچلی

گرافت